• IFK Sunne – Nyedshov herr 1 – 0 (0 – 0)

På den inte helt vanliga matchdagen, torsdag, var det dags för Nyedshovs femte seriematch för säsongen när man begav sig till vackra Nya Kolsvik för bortamatch mot IFK Sunne. IFK Sunne var inget drömmotstånd för Nyedshov förra säsongen. I hemmamatchen hade Nyedshov en 2-0-ledning fram till matchminut 85 men där Sunne kunde göra tre snabba mål mot ett paralyserat hemmalag. Bortamatchen på hösten blev än värre. Ett rejält bottennapp från Nyedshov och Sunne kunde vinna med hela 8-0. Trots fyra raka förluster i inledningen har stämningen i Nyedshovs trupp varit god. Hög träningsnärvaro och man har spelmässigt känt att man varit med rejält i de två senaste matcherna. Det var också ett Nyedshov med en härlig inställning som startade matchen. Sunne hade det mest av spelet och också de något hetare chanserna. Men Nyedshov spelade riktigt bra försvarsspel och gick in rejält i varje duell. Matchbilden blev den samma i andra halvlek och ett alltmer frustrerat Sunne jagade ett segermål. När matchklockan slog 93 minuter gör Sunne ett sista desperat försök med en långboll som från sidan inte alls ser farlig ut. Men en felstuds friställer Sunnes stora målskytt Joel Alenmalm som kan raka in bollen i öppet mål. Direkt på avspark efter målet blåser sedan domaren för full tid. Det är tungt att vara gulsvart just nu. Igår kämpade verkligen spelarna till sista svettdropparna och prestationerna i de tre senaste matcherna har varit värda att rendera i alla fall i någon poäng. Men man tar inga poäng på bra prestationer utan målen måste göras. Nu kommer en viktig period för Nyedshov med hemmamatch nästa fredag och då även premiär uppe på Molkoms IP när Västanvik kommer på besök. Laget behöver då all stöttning man kan få och tidiga väderleksrapporten skvallrar om kanonväder. Visst får vi se en storpublik då? A-lag 12 maj 2023 0kommentarer
  • Nyedshov söker unga ledare till sommarens fotbollsskola!

Vi söker främst killar och tjejer födda 2008, men även 2009, som vill vara med och göra vår fotbollsskola till en fantastisk upplevelse för deltagarna. Vi söker personer som är seriösa, positiva och tycker om rörelse. Du behöver inte alls älska fotboll eller spela fotboll själv men ska vara nyfiken på att lära dig att lära ut. Som ung ledare blir du integrerad i vår ideella verksamhet, får ledarskapsutbildning för uppdraget och får tillsammans med andra unga ledare ett ansvar som fotbollsinstruktör tillsammans med äldra feriearbetare. Du får dessutom kläder avsedda för verksamheten. Uppdraget är inte arvoderat men vi vet av erfarenhet att många av våra tidigare unga ledare haft nytta av uppdraget för sitt CV för framtida jobbansökningar. Årets fotbollsskola pågår under två fyra-dagars-veckor vid Molkoms IP. Vecka 24, måndag 12 juni till torsdag 15 juni mellan kl 13.00 – 16.00 (9-12 år) Vecka 25, måndag 19 juni till torsdag 22 juni mellan kl 13.00 – 16.00 (6-8 år) Som ledare är du där mellan kl 11.30 – 16.30. Kontakta Jonas Ekberg om du är intresserad, e-post; jonas.ekberg96@gmail.com Svar önskas SENAST 15 maj. IF Nyedshov 7 maj 2023 0kommentarer
  • Nyedshov herr - Hertzöga BK 1 - 2 (0 - 1)

I säsongens fjärde match för Nyedshovs herrar var det då äntligen dags för hemmapremiär. Hemmaborgen Molkoms IP var fortfarande inte spelbar efter en tuff vinter. Men på Åsvalla har grässtrån börjat tränga sig upp ur jorden och var i spelbart skick. Motståndet var på förhand tufft. Hertzöga är en av Värmlands bäst skötta föreningar på såväl herr, dam som ungdomssida och herrlaget har i flera säsonger huserat i division 3 innan man förra året åkte ur. I inledningen av årets säsong hade man besegrat Kristinehamn och Råtorp samt åkt på en förlust mot samma Karlskoga SK som Nyedshov förlorat mot. Inledningen var jämn men Nyedshov hade än en gång den fula ovanan att släppa in ett tämligen tidigt mål när Fredrik Ekstrand nickade in ett inlägg i minut 12. Resten av den första halvleken var fortsatt jämn och båda lagen hade en del chanser. Hertzögas chanser var något fler och farligare och bortaledningen var inte helt orättvis trots en jämn halvlek. Även inledningen av den andra halvleken var jämn. I minut 55 skapar Nyedshov en hörna. Bollen kommer tillbaka ut till hörnskytten Kristoffer Bengtsson som på nytt slår in ett inlägg och från nära håll kan Frerik Thörnqvist göra årets första mål. Det var många av de 202 i publiken som nu började hoppas på tre poäng. Men tyvärr tappar Nyedshov efter målet och Hertzöga tar över. I minut 82 kommer bortalaget runt på kanten och kan slå in ett inlägg där Fredrik Ekstran nickar in sitt andra mål för dagen. Fyra raka förluster i inledningen är såklart tuffa papper. Men det är i motvind som draken lyfter. Föreningen får fokusera på det positiva att 202 åskådare kom till hemmapremiären och visar att det finns ett intresse och driv för fotbollen i Molkom. För lagets del får man ta med sig delar från de två senaste matcherna som renderat i knappa förluster men där det ändå funnits positiva tecken att bygga vidare på. För det finns inte mycket tid att gräma sig över förlorade poäng. Redan på torsdag beger sig laget mot Sunne för match mot IFK Sunne. Visst är det då första poängen för säsongen kommer! A-lag 7 maj 2023 0kommentarer
  • Arvika – Nyedshov herr 2 – 1 (1 – 0)

Efter två raka förluster i inledningen för Nyedshov, där dessutom spelet hackat, så begav man sig på fredagskvällen till Arvika. Arvika inledde serien starkt sätt med oavgjort hemma mot stora seriefavoriten Forshaga. Men man föll sedan med 1–2 borta mot samma Skoghall som Nyedshov förlorat mot i seriepremiären. Inför matchen låg fokus på försvarsspelet. Med förra säsongens matcher mot Arvika i minnet så visste Nyedshov att det skulle vara ett motstånd som är mycket duktiga med bollen och som vill ha stort bollinnehav. Arvika tog också tag i matchen från start. Men Nyedshov låg rätt i sina positioner och hemmalaget skapade mest halvchanser från sitt stora bollinnehav. Efter 10 minuter kunde dock Arvika på en fin individuell prestation göra 1-0. Nyedshov fick efterhand lite mer att säga till om även offensivt och man vann framför allt många dueller. Den andra halvleken inleddes lite som den första. Det var återigen Arvika som hade tryck och Nyedshov som låg rätt i försvarsspelet. I mitten av den andra halvleken skakar Nyedshov fram en hörna och kan på den kvittera genom Marcus Öhlin. Troligtvis lite extra skönt för Marcus som för några dagar sedan skrev på för just Arvika, fast inför nästa säsong i innebandy. Det var sen även på en hörna som matchen skulle avgöras i Arvikas favör. Tio minuter efter kvitteringen slår Arvika in en hörna som Nyedshov får bort men i andravågen kan Arvika lyfta in igen och Mikael Johansson kan stenhårt nicka in avgörandet. Nyedshov gav det verkligen ett försök mot slutet och skapade en del chanser, men det gjorde även Arvika på omställningar. Arvika vann inte orättvist men känslan från gulsvart är att den poäng vardera inte heller hade varit orättvist Trots tredje raka förlusten så var detta ett stort fall framåt. Nu var det tillbaka till förra årets Hovet med ett starkt kollektiv som gav allt i varje närkamp defensivt och som dessutom skapade en hel del offensivt. Priset till matchens lirare i Nyedshov, som delades ut av Arvika, utsågs Emil Fredriksson. Nästa helg är det äntligen hemmapremiär då Hertzöga kommer till Molkom på lördagen! A-lag 29 apr 2023 0kommentarer
  • Karlskoga SK - Nyedshov herr 6 - 0 (2 - 0)

Efter förlusten i premiären var det ett revanchsuget Nyedshov som drog mot Karskoga och möte med "Sporten" på torsdagskvällen. Lagen möttes även förra säsongen och Nyedshov gick då segrande ur båda matcherna. Men framför allt på bortaplan var det en mycket tuff match där Karlskoga hade greppet spelmässigt. Karlskoga inledde årets seriespel genom att bortabesegra Råtorp. Så det skulle behövas en riktigt bra insats för att ta med poängen till Molkom. I årets första match borta mot Skoghall fick Nyedshov en dålig start med tidigt baklängesmål och tyvärr upprepades historien här. Redan efter några minuter tar Karlskoga ledningen med 1-0 och bara fem minuter senare står det 2-0 på tavlan och rejäl uppförsbacke. Karlskoga var rejält påkopplade och gick in tufft i varje duell och framför allt hade de extremt mycket mer spring i benen än Nyedshov. Spelet jämnades ut något fram till halvtid men Karlskoga kändes fortsatt hetare. Inför andra halvlek pratade man om att man måste få igång ett hårdare jobb och med löpningarna skulle det offensiva spelet komma. Det såg till en början i andra halvlek något bättre ut men när Karlskoga gör 3-0 efter femton minuter och 4-0 i mitten av andra halvlek är matchen över. Karlskoga kan spela ut och göra ytterligare två sena mål. Det här är en förlust man inte kan prata bort. Karlskoga var både bättre, sprang mer och var mer påkopplade. Det finaste vi kan säga för att hylla motståndet var att Karlskoga SK spelade precis som Hovet vill spela, med ett mycket stark kollektiv som kämpade stenhårt för varandra. Mest talande var mot slutet av matchen då Karlskoga i fyramåls-ledning var som en bisvärm i defensiven när Nyedshov skapade några omställningar. Det här var inte starten på seriespelet som Nyedshov ville ha med två raka förluster i inledningen. Nu krävs det uppkavlade armar och en rejäl inställning framöver för att vända trenden. Näst på tur blir bortamatch mot Arvika fredag 28 april. A-lag 21 apr 2023 0kommentarer
  • Handledare för fotbollsskola och idrottskollo

Nyedshov söker en handledare för fotbollsskola samt idrottskollo i sommar! Nyedshov kommer precis som tidigare år arrangera fotbollsskola för barn i åldrarna 6-12 år under vecka 24 och vecka 25. Dessutom ett idrottskollo vecka 26. Verksamheten kommer skötas av våra duktiga ungdom/feriearbetare. Men vi behöver en handledare för detta. Är du över 18 år och önskar ett sommarjobb under tre veckor. Du ska vara ansvarsfull och positiv och finnas där som ett stöd för våra ungdom/feriearbetare. Låter detta som något för dig? Kontakta oss på info@nyedshov.se om du är intresserad samt för mer information om tider, ersättning och liknande. Dela gärna för stor spridning! IF Nyedshov 16 apr 2023 0kommentarer
  • IFK Skoghall - Nyedshov herr 3 - 1 (2 - 0)

Så var det dags för seriepremiär i division 4 Värmland efter en lång försäsong. Premiären skulle ha spelats i Molkom men då ingen av planernas gräs var redo för spel så var Skoghall mycket medgörliga och bytte deras planerade höstmatch på hemmaplan mot den här matchen. Så premiären blev alltså på Mörmons IP. Nyedshovs träningar de senaste veckorna har varit fartfyllda och med ganska få skador i truppen fanns förväntan om en bra insats. Men den första halvleken blev inte alls som man hoppats på. Skoghall var hetare och mer resoluta mot ett Nyedshov som inte fick mycket att stämma. Skoghall gjorde 1-0 efter en kvart och 2-0 med tio minuter kvar av den första halvleken. Och även med gulsvarta ögon kan man säga att Skoghalls ledning kunde ha varit ytterligare något mål större. Även inledningen av den andra halvleken är ganska tam från Nyedshov men det positiva från den här matchen är att man ändå började jobba sig in i matchen. I mitten av andra halvlek är det ett klart bättre Nyedshov och i minut 73 kan man reducera efter en fin aktion av Emil Fredriksson som spelar fram förra säsongens skyttekung Alexander Netterhall. Hoppet om poäng fanns nu och Nyedshov försökte men istället kunde Skoghall i matchens sista minut stänga matchen med ett tredje mål. Det var en dämpad tränare Alperud på telefonen efter matchen. Sammanfattningsvis ett rättvist resultat där Skoghall för dagen var det bättre laget. Förväntningarna var större på såväl resultat som prestation. Det finns dock ytterst lite tid att deppa utan redan på torsdag väntar en ny match. Än en gång på bortaplan och den här gången mot Karlskoga SK. A-lag 16 apr 2023 0kommentarer
  • Spontanidrotten tar sommaruppehåll efter 1 april

Stort tack alla ni som gör det möjligt för vår förening att arrangera Spontanidrott! Vi ses i höst! IF Nyedshov 30 mar 2023 0kommentarer
  • Kallelse till extra årsmöte

IF Nyedshov utlyser extra årsmöte för medlemmar med anledning av att ordförandeposten fick lämnas vakant på ordinarie årsmöte 2023-03-08. Datum: 3 maj Tid: kl 19.00 Plats: Klubbstugan Molkoms IP IF Nyedshov 21 mar 2023